" Tot els surt bé a les persones amb un caràcter dolç i alegre"

Voltaire (1694-1778) . Filòsof i escriptor francés

13 d’agost 2009

Aniversari "horribilis"

Aquesta setmana fa sis anys del desastrós incendi de Sant Llorenç Savall. Quan es va produir jo estava a Irlanda de vacances ciclo-turistes. Recordo perfectament quan vaig trucar a casa i els meus pares em van explicar el què estava passant. Llavors la situació encara era incerta i no sabien si el foc avançaria cap a Castellar.
Ahir a la tarda, amb en Joan, vam anar a fer una modesta pedalada fins a Sant Llorenç i en el paisatge llunyà, encara es podia apreciar els efectes devastadors del foc amagats darrera una verdor incipient.
Records del passat encara molt presents.

06 d’agost 2009

Sabater Pi















Avui ha mort una de les eminències científiques del nostre país. Avui ha mort el primatòleg i etòleg Jordi Sabater Pi, descobridor entre d'altres del Floquet de Neu.
El primer cop que vaig sentir-lo a parlar va ser, em sembla, en un dels "tombs per la vida" del mestre Puyal a mitjans dels noranta. La passió em que explicava la seva tasca i la riquesa didàctica amb què exposava els seus coneixements em van entusiasmar.
Sabater Pi, és un clar exponent d'aquelles persones que han tingut la gran sort que la seva feina hagi estat el seu millor passatemps.
Descansi en pau

05 d’agost 2009

El Mont Perdut

Aquest diumenge he pujat al Mont Perdut (3.355 m.) a la Vall d'Ordesa. Aquest cim, un dels molts "tres mils" del Pirineu que em "faltava", ens ofereix unes vistes i uns paisatges tremendament bonics. Una excursió, dura però gratificant, feta en companyia de vells i nous amics.