" Tot els surt bé a les persones amb un caràcter dolç i alegre"

Voltaire (1694-1778) . Filòsof i escriptor francés

21 de febrer 2011

Èxit de públic

La blogsfera s'ha despertat i ha comentat la nova estètica d'aquest blog. (amb el conseqüent augment de "quota de pantalla")
L'han comparat amb la d'un altre blog i és cert que, ben mirat, s'assemblen una mica. (fet completament fortuït)
En tot cas, que aquesta coincidència serveixi d'homenatge als autors/es del mateix.

17 de febrer 2011

V


En els darrers anys, cada pocs mesos, els mitjans de comunicació es fan ressò de l'arribada d'una nova espècie inversora a les nostres contrades. Quan encara ens estem habituant a la presència del mosquit tigre, ens anuncien l'arribada de l'escarbat morrut. Ara que hem començat tractar les palmeres arriba la "vespa assassina".
La proliferació de tota mena d'espècies alienes, suposa un perill per la biodiversitat i per la salut dels nostres ecosistemes. La fauna i flora autòctona córrer el risc de desaparèixer per culpa d'aquests hostes auto-convidats.

16 de febrer 2011

Temps de menjar sardines

Sembla ser que s'ha acabat definitivament el marisc.
Durant gairebé dues dècades aquest país ha viscut amb tics de nou ric. No només els diferents governs, que també, sinó cada un de nosaltres. Hem aprés a viure amb un creixement constant dels drets i no hem estat disposats a pagar el que valien.
Com sàviament va dir l'ex-conseller Castells en una ocasió: "Volem tenir els serveis de Suècia pagant els impostos de Malta."
Ara comencem a recollir els fruits de la nostra insostenible opulència.
Amb l'excusa de la crisi però (Ah... Alertaaaa!...com diria en Monegal), alguns aprofiten per camuflar el debat ideològic:

Rigau diu que hauria congelat la digitalització a les aules "amb recursos o no"


14 de febrer 2011

BRAM de PA


Una vegada més, el BRAM aposta, encertadament, pel cinema de qualitat i en versió original.
"Pa negre", la gran guanyadora de la nit del cinema estatal i que s'ha fet mereixedora del "Goya" com a millor pel·licula de l'any, donarà dijous el tret de sortida a la mostra de cinema de la nostra vida.
Aquesta nostrada producció, demostra clarament que com es deia aquell anunci de suc fermentat de cereals: "la feina ben feta, ni té fronteres ni té rival!"

11 de febrer 2011

99



El noranta-nou és un nombre natural que segueix al noranta-vuit i precedeix el cent. S'escriu 99 o XCIX segons el sistema de numeració emprat.

99
Cardinal
noranta-nou
Ordinalnoranta-novè, 99è
Prefix-
Factorització3² × 11
Nombre romàXCIX o IC
Binari1100011
Hexadecimal63

Noranta-nou són els dies que falten per les eleccions municipals. El compte enrrere ha començat.
Demà, a la Sala d'actes del Mirador, a les 18h., l'Alcalde tornarà a ser escollit, si així ho vol la militància, Candidat a l'Alcaldia.

ALEA JACTA EST

10 de febrer 2011

Després dels llavis, el cervell ?


Sánchez-Camacho: "Que no es digui que Catalunya està demanant més del que li pertoca"


Després del procés de metamorfosi física que vas iniciar fa uns anys a cop de bisturí, ara sembla que la cirurgia ha arribat al cervell i comences a dir alguna cosa que puc compartir.
Sense que serveixi de precedent, i després de totes les animalades que acostumes a verbalitzar, estic d'acord amb tu Alícia!

04 de febrer 2011

"Grande de España" por la gracia de Dios!!


Després de veure aquesta notícia:

El Rei nomena marquesos Vargas Llosa i Del Bosque

Jo em pregunto: què hauria de fer jo per poder ser un "Grande de España"?
No sé ben bé quins "beneficis" et comporta, però el què està clar, és que sent un "Grande de España" pots fanfarronejar a cor què vols!
I si a més a més hi afegeixes "por la gracia de Dios", ja deu ser l'hòstia!