" Tot els surt bé a les persones amb un caràcter dolç i alegre"

Voltaire (1694-1778) . Filòsof i escriptor francés

11 d’octubre 2011

Tal dia com avui...


"Tots els triomfs neixen quan ens atrevim a començar"

El nou antic Ajuntament

Durant els darrers mesos, i gràcies al Fondo Estatal para el Empleo y la Sostenibilidad Local, s’han estat realitzat els treballs per tal de poder recuperar, per l’ús públic, un dels edificis més destacables i nobles del nostre patrimoni arquitectònic: l’Antic Ajuntament.

Després d’uns anys d’oblit i degradació, el que va començar sent un cafè i va ser la seu de l’Ajuntament durant més de noranta anys, reneix com un equipament municipal renovat i modern, que acollirà a partir d’ara la seu de l’Arxiu Municipal i també disposarà d’espais polivalents, com l’antiga sala de plens, perquè les corals del municipi puguin assajar i hom hi pugui realitzar activitats diverses.

Per tal que els castellarencs i castellarenques poguessin redescobrir aquest edifici tant nostrat, el darrer cap de setmana es va realitzar una jornada de portes obertes coincidint amb la celebració de les Jornades Europees del Patrimoni. Més de dues-centes persones van apropar-s’hi i van poder gaudir, tot rememorant els vells temps d’esplendor, d’aquest majestuós edifici.

Afortunadament, Castellar gaudeix d’un important patrimoni arquitectònic. L’antic Ajuntament és una peça important de la nostra història i forma part de l’Inventari del Patrimoni urbà, arquitectònic, arqueològic i ambiental que es va presentar l’octubre de l’any passat.

Recuperar i posar en valor el nostre patrimoni és una tasca difícil i costosa que necessita la col·laboració, tant de l’administració com dels particulars que puguin ser-ne propietaris. Només conservant adequadament el llegat del nostre passat com a municipi, podrem afrontar amb solidesa i garanties d’èxit el nostre futur.


Article publicat a l'Actual