" Tot els surt bé a les persones amb un caràcter dolç i alegre"

Voltaire (1694-1778) . Filòsof i escriptor francés

27 d’abril 2012

Rosa d'abril...

En Pep ha dit adéu. En Tito ha de continuar la tasca. Elevar el llistó serà difícil però ho aconseguirem. Que la Moreneta vetlli per tots nosaltres culers;-)


Gràcies Pep i molta sort Tito !

19 d’abril 2012

18 d’abril 2012

Ja podem anar fent lleis Òmnibus

El Govern regularà la carmanyola dels alumnes que dinen a l’escola  

Avui llegia aquesta notícia al diari. 

Fa uns mesos que el Govern treballa en la simplificació administrativa, a través de les lleis Òmnibus, per tal de fer menys feixuc el corpus legislatiu de l'administració del país. 

Tenint en compte tot això, és realment necessari legislà sobre carmanyoles? Francament ho trobo una collonada, ja que amb el menys comú dels sentits, la cosa hauria de funcionar sola.    

 

16 d’abril 2012

Castellar fotovoltaic

Ja fa uns anys que des de l’Ajuntament treballem perquè el nostre municipi sigui capdavanter en diversos aspectes mediambientals, entre ells, els de l’eficiència energètica i l’ús de les energies renovables.
Per aquest motiu, a finals de l’any 2010, i amb la voluntat de fer un pas endavant en el desenvolupament del nostre Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES) impulsat en el sí dels Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses en la lluita contra el canvi climàtic, des del Consistori vam licitar un concurs de concessió de cobertes municipals per a la implantació d’instal·lacions fotovoltaiques.
Ha passat més d’un any des de l’adjudicació del projecte i ha estat un any convuls dins el sector de les energies renovables. Hi ha hagut diversos canvis legislatius a nivell estatal que han fet replantejar la viabilitat de moltes de les instal·lacions, incloses les de la nostra vila.
Malgrat tots el problemes que ens hem anant trobant durant aquests mesos, i gràcies a la perseverança dels serveis tècnics municipals i la bona predisposició de l’empresa adjudicatària, aquests dies han entrat en funcionament tres instal·lacions (Parc de bombers, Pavelló Puigverd i Regidoria d’Espai Públic) al poble. Podem afirmar doncs, que Castellar ja és un municipi fotovoltaic.
Tot i això, lluny de caure en d’autocomplaença, aquest èxit ens anima a seguir explorant projectes i possibilitats per tal de poder anar ampliant el pes de les energies renovables a la nostra vila, al mateix temps que continuem apostant per la millora continuada de l’eficiència energètica i per la reducció dels consums.

03 d’abril 2012

La meva primera guerra


No sé si va ser la primera guerra de la que he estat contemporani, però si que va ser la primera que en vaig tenir consciència. Òbviament tot queda dins una nuvolosa que el pas del temps cada vegada ha anat fent més espessa. Recordo però, encara que la Clara no ho cregui, "flaixos" de les notícies que arribaven d'aquell conflicte.
La de les Malvines, va ser una guerra inútil, com totes les guerres, però la recordo, no sé perquè, amb una èpica especial. Potser, fa trenta anys, no tenia consciència del què era una guerra...

02 d’abril 2012