" Tot els surt bé a les persones amb un caràcter dolç i alegre"

Voltaire (1694-1778) . Filòsof i escriptor francés

25 de juny 2012

Compartir l’espai públic

Amb l’arribada del bon temps, tots sortim al carrer per gaudir de l’espai públic, fugir de la calor i estar amb amics.
L’ús intensiu que fem de les places i carrers més enllà dels indubtables beneficis socials i relacionals que comporta, també pot generar situacions de conflicte entre el veïnat.
La principal font de problemàtiques en aquests mesos caniculars, si fem cas a les queixes que arriben a l’Ajuntament, són les derivades de sorolls nocturns. La major part d’aquests sorolls, segurament també es produeixen durant la resta de l’any, però és ara quan es fan més molestos, tenint en compte que ara, qui més qui menys, dorm amb la finestra oberta.
D’altra banda, també es pot incidir en la neteja dels espais. Malauradament uns pocs ciutadans no fan ús de les papereres i deixen deixalles als espais que són comuns. Aquest poc respecte pel que és de tots, es tradueix en unes despeses en neteja que podrien ser sensiblement menors si tothom deixés l’espai públic net. La màxima : “no és més net qui neteja més sinó qui embruta menys,” en aquest cas es fa del tot indicada.
I per últim, també cal destacar que durant aquests mesos de bonança climatològica també augmenten els actes vandàlics contra el mobiliari urbà i l’enllumenat públic. Aquestes bretolades, que alguns tendeixen a relativitzar-ne la importància, contribueixen de manera determinant a degradar l’espai públic i fer-nos com a poble una mica més pobres.
Per tot això, des del Consistori, volem fer una crida a la tolerància i al respecte entre els veïns i veïnes, però al mateix temps, una crida a no permetre i a denunciar si cal, les actituds incíviques que degraden la convivència, ens costen calés i malmeten el que és de tots.

05 de juny 2012