" Tot els surt bé a les persones amb un caràcter dolç i alegre"

Voltaire (1694-1778) . Filòsof i escriptor francés

18 d’octubre 2012

Un preu massa alt



Ara que s’ha acabat l’estiu, l’època de l’any més crítica pel que fa al risc d’incendi forestal, és moment de fer balanç de la campanya d’enguany. Aquest any, les previsions meteorològiques auguraven un estiu mogut pels serveis de prevenció i extinció d’incendis d’arreu del país, com finalment i malaurada així va ser.  Les condicions de temperatura i humitat dels boscos de Castellar no eren massa diferents als de la resta del principat.
En aquest context de risc d’incendi altíssim, ens podem considerar afortunats amb el balanç final de la temporada pel que fa a superfície cremada. En total, no hem arribat a les tres hectàrees, tenint en compte l’ensurt que tots vam patir el dia 19 de juliol quan es va declarar un incendi a tocar de Can Font, que va calcinar més de dues hectàrees. Només la ràpida actuació dels bombers i de les Agrupacions de Defensa  Forestal (ADF) van poder evitar una catàstrofe ambiental molt més important.
Va ser precisament durant les tasques d’extinció d’aquest incendi quan és va produir la tràgica notícia de la mort d’un membre de  l’ADF d´Ullastrell: en Josep Salvador Trilla.
Aquest diumenge, al mateix lloc on va perdre la vida, es realitzarà un acte de record i homenatge organitzat per l’ADF i que comptarà amb la presència dels companys i familiars d’en Josep.
Des de l’Ajuntament no podem fer més que unir-nos a aquest reconeixement i agrair, una vegada més, la tasca que realitzen, de manera desinteressada, moltes persones que com en Josep, estan al servei del territori i que amb la seva estima i dedicació ajuden a preservar el nostre patrimoni natural, a vegades, arriscant la seva vida.