" Tot els surt bé a les persones amb un caràcter dolç i alegre"

Voltaire (1694-1778) . Filòsof i escriptor francés

21 de maig 2015

1 x 1 del debat electoral


La campanya de les municipals 2015 s'acosta a la seva fi. 
Ahir els set candidats a l'alcaldia de Castellar del Vallès van veure's les cares en el ja tradicional debat electoral de caps de llista que ha organitzat, una vegada més, Radio Castellar.
Heus ací, la meva valoració personal, de l'actuació de cada un dels candidats.

Ignasi Giménez: 
Solvent.  Normalment poques coses té a guanyar, en un debat d'aquestes característiques, el candidat a la reelecció. Va ser objecte dels atacs de  la resta de candidats, als quals va respondre amb elegància i determinació. Va ser capaç, malgrat tot, de fer un discurs ple de propostes i en positiu.

Beatriz García ( Bea ):

Decebedora. Es va notar que no s'havia preparat el debat i les seves intervencions va ser redundants i buides de propostes concretes. Va mostrar molt feeling amb el candidat de Decidim Castellar, fent continus gests afirmatius amb el cap quan aquest intervenia.  Malgrat ser l'única dona en el debat i candidata d'un partit que ha governat més de vint anys al municipi, el perfil baix que va utilitzar en el debat, la va conduir a la marginalitat.

Joan Moyà:

Previsible. La pròpia estructura de funcionament de la seva candidatura, converteix a qualsevol portaveu dels ex-Altraveu, en mers lectors de discursos sense capacitat d'improvització. Aquesta vegada el discurs estava molt ben escrit i el candidat el va llegir amb força i determinació. El contingut però, fou previsible, generalista i carregat de prejudicis dogmàtics.

Antonio Carpio:

Continuista. Va fer servir el mateix to i el mateix discurs que ha utilitzat durant el darrer mandat. Discurs en positiu a nivell castellarenc però amb una defensa desmesurada i descontextualitzada de la gestió del govern Rajoy, per un debat local. 

Rafael Homet:

Oportunista. Amb un discurs molt correcte i en positiu, va repetir una vegada i una altra les quatre idees força del seu programa electoral. Més abocat al debat nacional que a les qüestions locals, va destinar bona part de les seves intervencions a parlar del "procés",  intentant que el bon moment de la seva formació a nivell nacional, els permeti entrar de nou al Consistori.

Daniel Martínez:

Agre. De la primera a la última de les seves intervencions van desprendre una visceralitat desmesurada. Discurs destructiu contra l'equip de govern, en cap moment va llençar cap missatge en positiu sobre el seu programa electoral. No va tenir el seu dia i va ser la nota discordant en un debat on les bones maneres van regnar en tot moment.

Josep Rosales:

Absent. Malauradament, a darrera hora i per motius personals no va poder assistir al debat. Desitgem que no sigui res greu.