" Tot els surt bé a les persones amb un caràcter dolç i alegre"

Voltaire (1694-1778) . Filòsof i escriptor francés

08 de juliol 2008

"Petits passos, un gran projecte"

Quan en el programa electoral amb el qual ens vam presentar a les eleccions municipals de l'any 2007 parlàvem de la nostra aposta per l'urbanisme a favor de les persones, fèiem referència a la voluntat d'impulsar una nova dinàmica en la política d'actuacions a l'espai públic del nostre municipi. La idea era clara: "Després d'una etapa en la que han primat els grans projectes arriba el moment de posar l'urbanisme al servei del ciutadà. L'urbanisme entès com una eina de millora de la qualitat de vida dels castellarencs i castellarenques, per tal d'aconseguir un espai i un paisatge urbà més agradable i cuidat."

Aquesta filosofia és la que ens ha impulsat a tirar endavant amb un Pla d'Obres de Millora Urbana (POMU) que fins a final d'any, però amb vocació de perdurar en exercicis posteriors, ens permetrà realitzar prop de trenta actuacions en diverses zones del municipi. Aquestes actuacions, que seran preferentment de manteniment i millora de paviments i voreres se l'hi haurà d'afegir la reforma integral del primer tram del carrer Lleida (entre el carrer Barcelona i el carrer Dr. Vergés) i altres obres com la primera fase de les obres de vianalització dels carrers Sala Boadella i Montcada (que començaran en poques setmanes).

El POMU 2008, sota el lema "Petits passos, un gran projecte", neix amb la voluntat d'anar posant al dia l'estat de l'espai públic del poble i serà una eina molt útil per gestionar i periodificar convenientment les actuacions que s'aniran duent a terme en els propers anys.

1 comentari:

Jordi ha dit...

Esperem que el projecte tiri endavant i no haguem de passar de POMU a pomuls... sort i endavant!