" Tot els surt bé a les persones amb un caràcter dolç i alegre"

Voltaire (1694-1778) . Filòsof i escriptor francés

09 de febrer 2009

Proteccionisme local?

El proteccionisme és un corrent econòmic que aposta per la producció nacional, o regional, i imposa taxes i aranzels als productes estrangers per limitar les importacions.
Un exemple de proteccionisme històric serien les polítiques agrícoles de la Unió Europea, que privilegien els productes dels països membres en detriment d'altres estats.
Recentment el pla d'estímul econòmic del President Obama i la seva idea de només permetre utilitzar matèries primeres nord-americanes en els nous projectes d'infraestructures públiques del país, també ha accionat totes les alarmes en el sí de la Comissió Europea, que considera aquesta mesura proteccionista com una mesura equivocada per tal de fer front a la crisi econòmica mundial.
A nivell municipal, aquest tipus de mesures també són demandades per part de ciutadans, empresaris, contractistes i comerciants. Des de l'Ajuntament, i tenint en compte el poc marge de maniobra que tenim en aquest sentit, sempre vetllem per facilitar que els empresaris i autònoms locals puguin desenvolupar la seva activitat amb èxit.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

"Vols ser ric? Doncs no et maldis a augmentar els teus béns, sinó a disminuir la teva cobdícia. "

o dedicat a la política, com a molt et congelaran el sou i podràs treballar per la Diputació o tenir un càrrec de confiança o t'enxufaran en algun lloc i cobrar i cobrar d'aquí i d'allà... quan ja no serveixis et buscaran feina a qualsevol departament encara que sigui per fer el mateix, és a dir per no fer res... no et caldrà disminuir la cobdícia...

Anònim ha dit...

Visca els estereotips!