" Tot els surt bé a les persones amb un caràcter dolç i alegre"

Voltaire (1694-1778) . Filòsof i escriptor francés

01 de juny 2009

Abans el QUÈ que el QUI

Diumenge més de 300 milions d'europeus i europees estem cridats a votar en unes eleccions molt importants per d'esdevenir d'Europa.
Portem més d'una setmana de campanya electoral i des de tots els partits es fa una crida, amb més o menys gràcia, a la participació en aquests comicis i es reclama el vot cap a la formació pròpia, amb un argumentari, en general, bastant pobre.
Abans de decidir a qui s'ha de votar, crec jo que per evitar el més de 60% d'abstenció que hom preveu, algú hauria d'explicar què anem a votar.
Algú hauria d'explicar la feina que fan els eurodiputats i eurodiputades. Algú hauria d'explicar que una part molt important de les lleis i normatives que aproven tant el govern espanyol com el català, venen condicionades i impulsades per part de directives europees que s'aproven al parlament de Brusel·les.
Algú hauria d'explicar que les polítiques que es dicten des d'Europa, tenen implicacions directes sobre el nostre dia a dia, en aspectes tant diversos i quotidians com:

o
Europa és tot això i molt més. A Europa s'hi decideixen coses importants i per tant no ens pot ser aliena la feina dels eurodiputats i eurodiputades.
Jo aniré a votar. Crec que a part ser un dret que tenim com a ciutadans, és una obligació moral que tots hauríem d'exercir.