" Tot els surt bé a les persones amb un caràcter dolç i alegre"

Voltaire (1694-1778) . Filòsof i escriptor francés

21 de maig 2010

Les grans infraestructures pel bon camí


Castellar arrossega des de fa dècades importants mancances d’infraestructures de comunicacions que han suposat un llast pel desenvolupament econòmic de la vila, i que han fet perdre un incalculable número d’hores als castellarencs i castellarenques en els seus desplaçaments a d’altres municipis.

Coneixedors d’aquestes mancances, i després d’anys d’esforços per part del Consistori, durant les darreres setmanes s’han fet públiques diverses notícies que, a mitjà termini, han de solucionar d’una manera gairebé definitiva aquest problema.

D’una banda, abans de l’estiu, la Generalitat aprovarà l’estudi informatiu de l’arribada dels FGC al nostre municipi. Aquest projecte suposarà la inversió més gran que s’ha fet mai a Castellar amb un pressupost aproximat de 320 milions d’euros.

D’altra banda, i com a part del projecte de desdoblament de la carretera B-124, del qual GISA ha encarregat recentment el projecte executiu que estarà llest a finals d’any, aquest mes de juny s’iniciaran les obres de la nova rotonda que ha de permetre garantir la millora en la seguretat d’accés als polígons industrials del Pla de la Bruguera i de Can Bages i permetrà també, reordenar el trànsit de l’accés al nucli urbà.

Per últim, les obres de construcció de la ronda oest de Sabadell que han de permetre’ns en un futur poder accedir directament a la C-58 sense haver de creuar Sabadell, segueixen a bon ritme. Actualment ja es troba en construcció el tram entre l’autopista i la carretera de Sabadell a Matadepera, i esperem que en els propers mesos es concreti el projecte fins la carretera de Castellar.

En definitiva, les grans infraestructures de comunicació que Castellar del Vallès necessita continuen avançant amb pas ferm i pel bon camí.