" Tot els surt bé a les persones amb un caràcter dolç i alegre"

Voltaire (1694-1778) . Filòsof i escriptor francés

09 de gener 2012

A ses Majestats els Reis Mags

Benvolguts Reis Mags,

Vivim en un bonic poble situat on la fondalada del Vallès comença a deixar de ser fondalada i comença a enfilar-se cap a la serralada prelitoral.

És un poble petit, que els darrers anys ha crescut de manera important i que cada vegada més, sense deixar de tenir la calidesa del poble de tota la vida, ha començat a patir algunes de les preocupacions d’una petita ciutat de les rodalies de Barcelona.

Ens agradi o no, la Vila ha crescut tant en habitants com en serveis, en número de zones verdes, en quilometres de carrers ....

Tot aquest creixement, tant en qualitatiu com quantitatiu, s’ha produït en un context d’una bonança econòmica sense precedents a la nostra història recent, que ens ha premés com a poble de dotar-nos d’uns equipaments i d’un espai públic de qualitat.

D’uns anys cap aquí però, que la situació socioeconòmica del país ha canviat. La bonança a deixat pas a una època en la qual hem d’estalviar i mirar molt bé en què gastem els diners, per tal de poder conservar en bon estat l’espai i els equipaments públics que són de tots.

És per això, que enguany volem demanar-vos que ens ajudeu. Us volem demanar que aquella minoria incívica que no respecte els més mínims hàbits de convivència, aprengui que entre tots hem de respectar i conservar el nostre mobiliari urbà, que hem deixar les deixalles dins dels contenidors, que no hem de fer malbé ni robar les plantes de les nostres jardineres, que no hem d’embrutar l’espai públic amb pintades ofensives, que no s’han de llençar papers i llaunes al terra, que no es poden enganxar cartells als fanals...

En definitiva, us demanem que ens porteu una societat més cívica en el seu conjunt, en la qual tots prenguem consciència que el que hi ha al carrer és de tots, i entre tots ho hem de conservar net i en bones condicions.