" Tot els surt bé a les persones amb un caràcter dolç i alegre"

Voltaire (1694-1778) . Filòsof i escriptor francés

30 de gener 2013

L'aplaudiment fàcil

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgyzilPfERJyQcUyBz7VbVrxGLgjiWDvcQk9iEDgzONHGd-oCtBnoLlbFl4ygjVPcyW9ddf2FaYbTc7SC5egbC126XgRJ69WcrSZybYacdFmoOEvmCRzWU1KVdn4ofXGFgk-fQ6BggiiSs/s640/aplaudiments.gif

"Irresponsables" és la paraula que em ve al cap quan analitzo el paper de part de l'oposició, en el Ple d'ahir, en relació a l'Obra Social i Benèfica (OSB).

Per una banda els Srs. del PP,  van votar en contra que l'Ajuntament, mitjançant la garantia hipotecària d'una propietat municipal, avalés a l'OSB per fer front als seus deutes amb la Seguretat Social.  El més curiós de tot, i prova que no són conscients de la situació real, és que els treballadors d'aquesta Fundació Privada van aplaudir com "posseïts" el vot negatiu dels correligionaris del Sr. Montoro. Si aquesta moció no hagués prosperat, a l'OSB li quedaven tres dies de vida.

A l'altra banda trobem la Sra. i el Sr. de l'Altraveu, que després de trenta reunions dels portaveus municipals, rodes de premsa i reunions, de capvespre a Cal Gorina, amb les persones afectades, es despengen amb una intervenció poc treballada, populista, demagoga, "chavista", buida de propostes i  plena de imprecisions que denoten un, alarmant,  poc coneixement del què s'anava a votar. Això si, amb una lectura de la intervenció, plena de pauses dramàtiques buscant la complicitat, en forma d'aplaudiments, del respectable. Generar, conscientment, falses expectatives a persones que ho estan passant laboralment malament és, com a mínim, lleig.

Menció a part, mereix la intervenció de la única regidora de CIU, que desmarcant-se de la línia constructiva que havia  marcat el seu grup en relació a aquest tema fins al moment, es despenja amb un discurs orientat a robar protagonisme i aplaudiments als companys de l'Altraveu. Aprofitant que el Ripoll passa per Castellar, la Sra. regidora, va fer una esmena a la totalitat a la gestió municipal dels darrers mesos en general, amb un regust "verdós" més propi del seu passat ideològic, que no pas al seu present "tarongenc". En definitiva, una pixada fora de test que no se li ha de tenir en compte.  

   

4 comentaris:

Anònim ha dit...

El 6 de novembre passat, no et van venir a la ment les paraules "mal educat" escoltant al Pepe?

Aleix Canalís i Alsina ha dit...

Una cosa és un exabrupte, poc afortunat, en un moment de debat acalorat. L'altra són intervencions preparades, premeditades i amb tota la intencionalitat de buscar l’aplaudiment fàcil del respectable.
No crec que sigui comparable

Anònim ha dit...

El Pepe constantment alliçona, humilia, renya en el Ple, als consells, a la radio i a les reunions informals, és a dir: aquest senyor sempre està en debat acalorat?

Així funciona tot plegat, fa pena l'ajuntament que tenim en aquest poble i quan dic ajuntament dic tots els regidors i regidores que formen el ple, feu pena!

Aleix Canalís i Alsina ha dit...

Lamento que tinguis aquesta visió tant negativa del conjunt de regidors que conformen el Ple municipal.
Només et puc dir, que tots ells, dins les seves possibilitats, ideologies i capacitats, cerquen, amb més o menys fortuna, el què entenen que és millor per Castellar.
I fins on jo sé, ho fan d'una manera honesta i honrada.