" Tot els surt bé a les persones amb un caràcter dolç i alegre"

Voltaire (1694-1778) . Filòsof i escriptor francés

30 d’octubre 2008

ERC+CIU= ANTIC EQUIP DE GOVERN

Pels amics i companys regidors del grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya (ja sé que ara es diuen Esquerra a seques que deu fer més modern, però a mi m'agradava més abans) no passen els anys.
Ja fa disset mesos des que van deixar les responsabilitats de govern amb coalició amb CIU, però per ells tot segueix igual. Sembla que no hagin après dels errors del passat i encara no hagin vist quins van ser els motius que els van dur a treure els pèssims resultats de les darreres eleccions municipals de 2007 (un 8% dels vots que va significar el seu pitjor resultat dels darrers 20 anys en unes municipals).
Des del meu punt de vista, van ser dos els factors determinants en la consecució d'aquest estavellament electoral: un cap de llista més que "cremat" i una política de "seguidisme" sense matisos de les directrius que marcava CIU fins al mateix dia de les eleccions. Els regidors d'ERC van defensar amb més entusiasme la gestió del Consistori Gatell que la mateixa Gatell. En cap moment van "marcar paquet" (com diria en Puigcercós) ni perfil propi i l'electorat els va percebre com la "marca blanca" de CIU. I com no podia ser d'altra manera, el temps ha donat la raó a l'electorat.
ERC continua, un any i mig després, abraçant la mateixa fe que els va conduir al desastre. I mira que no hi ha cosa més trista que la fe del convers.
En l'actual legislatura portem 16 Plens i 105 propostes que s'han dut a votació. De les 105 votacions dutes a terme, Esquerra ha votat el mateix que CIU en un 85,7% dels casos. Aquesta xifra no fa més que corroborar el que els ciutadans i ciutadanes ja sospitaven: Esquerra de Castellar segueix sent un apèndix de CIU.
A veure si algun/a militat d'Esquerra fa veure als seus dos encegats regidors que, tal i com cantava en Bob Dylan o el Grup de Folk, els temps estan canviant.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Per tant, seguint l'equació:
PSC+Altraveu+trànsfuga=nou equip de govern

Anònim ha dit...

Has de saber que el sentiment de Esquerra i Convergència Democràtica de Catalunya és el mateix, podem veure les coses desde diferents punts de vista, però en el fons dels nostres cors sentim el mateix, suposo que no cal que t'ho expliqui amb pèls i senyals, si ets llest ho entendràs. Per això hem format i formarem sempre un bon equip, tot i haver perdut les darreres eleccions, unes vegades es perd i altres es guanya, la vida és així.

Anònim ha dit...

10+2+1=13 BINGO!!!

Aleix, escoltar la veritat fa molt mal. Al pa pa i al vi vi.

Aleix Canalís i Alsina ha dit...

Ha estat eliminat un dels comentaris per faltar i a més a més per fer-ho sense tenir la valentia de signar-lo