" Tot els surt bé a les persones amb un caràcter dolç i alegre"

Voltaire (1694-1778) . Filòsof i escriptor francés

19 de maig 2009

Pena

Pena. Aquest és el sentiment que m'ha produït l'absència massiva dels actuals regidors a l'oposició del Consistori, amb l'excepció d'en Jordi Permanyer (ERC), a l'acte institucional de commemoració dels 30 anys d'ajuntaments democràtics que hem celebrat avui, i que ha comptat amb la presència del President de la Generalitat i ex-alcalde de Barcelona Pasqual Maragall.
M'ha fet pena l'actitud sectaria demostrada per CIU. M'ha fet pena que diversos regidors d'aquesta formació estiguessin a l'Ajuntament, a 40m de Ca l'Alberola, i s'auto-excloguessin de l'acte.
És molt trist creure en les institucions només quan s'està al govern. Si tu et creus la teva condició de regidor/a has d'estar al costat del teu alcalde en un acte d'aquest tipus, encara que no sigui del teu partit. Si tu creus en el teu país/nació, no pots fer un lleig d'aquesta mena a un President de la Generalitat que visita la teva vila, per molt que no sigui de la teva corda. En les mateixes condicions, si el visitant hagués estat el President Pujol, tots els regidors de CIU haurien estat a primera fila dutxats, nets, polits, ben pentinats i amb cara de bons minyons.
Com bé deia un regidor d'ERC d'una població veïna: no hi ha res pitjor que la barreja de sectarisme i mediocritat.
Que lluny queda CIU de Castellar de l'estil de fer política del President fundador del seu partit!
Per últim, vull agrair la presència d'un bon nombre d'ex-regidors a aquest senzill acte commemoratiu, i especialment als de CIU.

12 comentaris:

Jordi i Oriol ha dit...

El proper cop, potser que penseu una mica amb aquests que heu trobat tant a faltar a l'hora de preparar un acte de 30 anys d'ajuntaments democràtics, perquè ara governeu, però de partits n'hi ha més. Aquest acte hauria d'haver estat preparat i concensuat entre totes les forces polítiques i que no semblés un acte del PSC-PSOE, que és el que ha semblat.
No aneu bé per aquets camí de fer les coses sempre a la vostra bola com si tinguéssiu majoria absoluta.

No és normal que ens aviséssiu la setmana passada d'aquest acte tan important i encara menys normal que no compteu amb nosaltres per preparar-lo.

reflexiona-hi, si us plau.

Anònim ha dit...

Quant dius el proper cop, què vols dir que continuaran governant 10 o 20 anys més?

El que és veritat, és que estan actuant com si tinguessin majoria absoluta. Això encara no ho tenen clar. Ara tenien una oportunitat, però pel que sembla estan sols o potser mal acompanyats.

Jordi i Oriol ha dit...

Espero que no, amb 4 anys en tindrem prou i de sobres!
És que tenen majoria absoluta i sí, mal acompanyats.

No entenc perquè aquest acte l'han fet així sense comptar amb ningú més, no m'entra al cap. A tot arreu aquest acte es fa amb la participació de les diferents forces polítiques, com a Rubí, que estan a matar, però coses com aquestes "uneixen".

però aquí Castellar no, es veu que no deu caldre.

Per cert, molt bona l'exposició sobretot els últims 2 anys, propaganda sociata al 100%, s'havia d'omplir d'alguna manera, es veu que és molt important les boles pintades de la plaça major.

Anònim ha dit...

No se por que sientes pena, lo que tendrías que hacer, es pensar por que ha pasado esto, no?

Soy un simple ciudadano, un poco mayor, que también siente pena.

Aleix Canalís i Alsina ha dit...

Oriol, crec sincerament que les teves reflexions denoten que no veus més enllà del teu partit. Qualsevol cosa que es faci la llegeixes en clau partidista i no tens la capacitat de donar el benefici del dubte ni la presumpció de innocència a res del què es fa des del govern municipal.
Un acte tant innocu i apartidista com el d'ahir, només es pot mal interpretar a través dels ulls d'algú ofuscat i que desprén un odi malaltís contra els qui tenen una opció política diferent a la seva.
La teva actitud només fa que empetitir i embrutir la llarga i important trajectòria d'ERC a la història del nostre país.
A la vida hi ha dos tipus de persones: els que miren de construir un futur millor i els que només miren de destruir el què fan els altres pq. segons elles no ho fan prou bé.
Fes-te un favor a tu mateix i al teu partit i fes el fotut favor de mirar de construir alguna cosa bonica i perdurable que et permeti, quan deixis de ser regidor, d'estar orgullós del teu pas per l'Ajuntament.

Jordi i Oriol ha dit...

Veig que encara portes la rabieta a sobre d'ahir, calma't una mica.

I pel que fa a l'acte, sí estava mal fet, 30 anys d'ajuntaments democràtics cal que hi participin els demòcrates, no només els que governen. No costa tan d'entendre.

Aleix Canalís i Alsina ha dit...

No sé a tu, però a mi la pena no em provoca ràbia sinó pena. Pena de veure com hi ha gent que es dilapida, amb una visió política de "vol gallinaci", el bon nom i el prestigi d'unes sigles polítiques històriques pq algú no li ha preguntat si li agradava o no el convidat a una festa o el lloc on es tirava una simple foto de família. En definitiva, els que no vau voler sortir a la foto sou els que heu quedat retratats.

PD: Per cert, no sé pq et pica tant el meu article si de fet ERC éreu els únics que havíeu fet acte de presència.

Jordi i Oriol ha dit...

No Aleix, els retratats sou vosaltres, cada cop més sols. No ets capaç d'admetre que l'acte d'ahir podria haver estat molt millor si s'hagués fet entre tots?

Aleix Canalís i Alsina ha dit...

Oriol,
com bé saps, de vegades més val estar sol que mal acompanyat.

Jordi i Oriol ha dit...

Contesta equivocada, tots som demòcrates, en teoria no? Un acte així l'ahuríem d'haver preparat entre tots.

I per males companyies la vostra amb el trànsfuga. Amb ell si que no teniu manies.

Xavi ha dit...

Hola Aleix, quan dius lo de "construir un futur millor" saps que hi ha un mur de pedra que ha caigut fa més d'un mes i ningú s'ha dignat a reconstruir-ho?. Ara veig no hi han dos sinó tres tipus de persones, els que miren de construir un futur millor, els que només miren de destruir el què fan els altres i els que com tu, no feu res per reconstruir el que ha caigut. Contemplatius hem sembla que es diu.

Per cert i això de que la concentració d'ahir "te la sua", tal i com vas dir davant meu, diu molt de tu com a persona. Aquesta falta de respecta envers la gent del poble al que representes, algun dia es girarà en contra teu.

No se si tens fills, però no subestimis mai el que un pare es capaç de fer pel seu fill, jo donaria la vida. I amb això vull dir, que si cal lligar-se amb una cadena, dalt de la grua del solar de les obres de l'escola, ho faré, si cal tallar la carretera, ho faré, si cal fer una altre concentració allà estaré.

Fins que no estigui sol.lucionat dins el termini no pararé.

...Es clar, a tu tot això te la sua...

Quina falta de respecte, d'educació, de responsabilitat, de consideració i no se quantes coses més...concentrades en una mateixa persona.

Em pregunto si hi ha alguna cosa dintre el teu cor.

Encara que parlis amb adults (pares i mares) el problema ho pateixen cada dia uns nens de 3 a 7 anys, i nosaltres patim per ells, i per això fem el que fem, no els menyspreïs a ells, només son nens.

Aleix Canalís i Alsina ha dit...

Benvolgut Xavier,
nego categòricament que l'expressió desafortunada que dius que vaig dir vagi sortir de la meva boca.
Resto a la teva disposició per parlar del tema en persona si així ho desitges.
Entenc que els pares estigueu preocupats pel mur i per les repercussions que això pot tenir per d'esdevenir de l'escola, però a aquestes alçades, parlar de que l'actitud de l'ajuntament ha estat "contemplativa" denota un profund desconeixement de la realitat. Espero que des de l'AMPA es transmetin correctament a la resta de pares les converses mantingudes amb l'ajuntament i amb la resta d'administracions implicades. Només així, sent coneixedors de totes les derivades que té el problema, es poden emetre judicis de valor sobre què fa, què deixa de fer i quines són les actituds cadascú.
Com et deia, resto a la teva disposició per qualsevol aclariment sobre el tema.