" Tot els surt bé a les persones amb un caràcter dolç i alegre"

Voltaire (1694-1778) . Filòsof i escriptor francés

07 de gener 2010

Fons Estatal 2010: més inversions i més llocs de treball.

Abans de festes es va fer la presentació pública dels projectes que engany proposa l’Ajuntament per ser finançats a través del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL) 2010. En total són 18 projectes valorats en més de 1.950.000 €.

La principal diferència respecte el Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL) de l’any passat, conegut com Pla Zapatero, és que les inversions d’aquest any han de prioritzar les accions socials i ambientals, el desenvolupament tecnològic i la innovació econòmica.

En aquest context, des de l’Ajuntament hem planificat tres grans paquets d’inversions entre els quals destaquen el projectes de millora d’equipaments municipals on es destinaran gairebé 1.500.000 €. Entre els edificis a reformar o rehabilitar destaquen els de l’edifici de l’antic Ajuntament, els vestidors del pavelló poliesportiu Joaquim Blume, la coberta del Casal d’Àvis de la Plaça Major o l’adequació dels Safareigs de la Baixada de Palau en un espai de formació en el món de la restauració.

D’altra banda, i com a segon gran paquet d’inversions, es realitza una aposta decidida, gairebé 280.000 €, cap a d’implantació de les noves tecnologies en la gestió municipal i en els serveis que s’ofereixen a la ciutadania. Aquest bloc inclou, entre d’altres, la creació de xarxes sense fils d’accés WIFI en 16 equipaments municipals i la creació d’una carpeta electrònica ciutadana.

I per últim, es destinaran més de 180.000 € a projectes medi ambientals i de millora de la xarxa de clavegueram. Dins aquest darrer conjunt d’actuacions, es rehabilitarà el camí del Pont vell deteriorat per la riuada de l’any 2005, es dignificarà l’espai d’horta pública del Boà i s’adequarà un itinerari pel patrimoni modernista de Les Arenes, entre d’altres.

El conjunt d’aquestes noves inversions, a part de millorar diversos espais públics, permetran la creació de gairebé 90 nous llocs de treball que han de servir com un dels motors per la reactivació econòmica i que de ben segur seran ben rebudes per part de moltes empreses del nostre municipi.