" Tot els surt bé a les persones amb un caràcter dolç i alegre"

Voltaire (1694-1778) . Filòsof i escriptor francés

17 de febrer 2012

La nostra brigada

El nostre poble té la sort de comptar amb una sèrie de professionals que no sempre sabem valorar. Jardiners, paletes, llauners, fusters, mecànics... es lleven cada matí amb l’objectiu de vetllar perquè allò que és de tots es mantingui en bones condicions.
Bona part de les tasques diàries que es desenvolupen a l’Ajuntament i que necessàriament després es traslladen a la ciutadania les duen a terme les persones que conformen la brigada municipal.
Com bé saben ells, la seva feina com a treballadors municipals, és una de les més exposades a la valoració dels ciutadans. El fet d’anar uniformats i estar moltes hores a l’espai públic, els fan fàcilment identificables i són la primera, i a vegades l’única imatge que la immensa majoria dels ciutadans tenen dels que ens dediquem a la “cosa” pública del municipi (característica compartida amb la policia municipal).
Aquesta sobreexposició fa que la seva tasca sigui susceptible de ser fiscalitzada per tots i cada un dels 23.000 ciutadans i ciutadanes de Castellar.
Com és, malauradament, normal en aquest país, la seva feina quotidiana rep més crítiques que elogis. Però recentment, i arran de l’episodi de nevades i fred que hem viscut les últimes setmanes, multitud de veïns/veïnes, m’han fet arribar la seva felicitació per la tasca que s’ha dut a terme per mantenir els carrers en perfecte estat i completament lliures de neu i de gel.
Si bé és cert que en aquesta labor també hi ha participat de manera cabdal la policia municipal i els bombers voluntaris, permeteu-me que aquesta vegada focalitzi aquest reconeixement en la brigada municipal. Un col·lectiu de persones, dedicades, moltes vegades més enllà de la seva obligació, a millorar les condicions de l’espai públic de la nostra vila.

Moltes gràcies.