" Tot els surt bé a les persones amb un caràcter dolç i alegre"

Voltaire (1694-1778) . Filòsof i escriptor francés

20 de novembre 2008

1.350.000 € = 60 € habitant any

1.350.000 € és la xifra que anualment ens gastem els castellarencs i castellarenques en la neteja de totes les places i carrers del nostre municipi. 225 milions de pessetes que destinem a recollir la brutícia que tots plegats llencem a la via pública. (60 € per cada habitant a l'any)
Amb 1.350.000€ podríem rehabilitar l'auditori, acabar l'edifici de la Plaça Major, convertir en zona de vianants tot el c/Sala Boadella o construir una escola Bressol cada any!!
En aquests temps on apel·lar a la responsabilitat individual sembla un fet anacrònic i resulta més fàcil acusar a l'administració de tots els problemes que ens afecten, els ciutadans hauríem de fer un esforç d'autocrítica per veure que podríem fer per millorar entre tots l'espai on vivim.
Quan llencem una llauna al terra o no recollim els excrements del nostre gos, pensant que ja vindrà algú a recollir-ho (o en el pitjor dels casos sota el pretext del "jo ja pago i per tant tinc dret a embrutar"), ens estem fent un flac favor a tots plegats.
Com bé diu la dita, "no és més net qui neteja més sinó qui embruta menys", i si bé és cert que els ciutadans que no respecten l'espai comú són pocs, la despesa de recollir la seva deixadesa la paguem tots.
Ser ciutadà d'un municipi no vol dir només viure-hi, vol dir implicar-se i mullar-se perquè el què és de tots sigui cada dia millor. Implicar-se en aquetes coses vol dir que un s' ESTIMA CASTELLAR

3 comentaris:

Anònim ha dit...

dons sí company, tens tota la raó

Anònim ha dit...

I tant!

Anònim ha dit...

No heu pensat amb el punt següent:
Perquè tenim que pagar exactament el mateix que el que no recicla, que el que fuma i buida el cendrer del cotxe a la via, que el que no recull els excrements del seu gos, que el que menja pipes a la plaça i buida la bossa al terra, que el que llença per la finestra de casa seva qualsevol objecte, que el que pixa pel carrer, tot això i molt mes...
Entenc que es demanar l’impossible, però es vergonyós veure gent que no aplica la mateixa norma i paga el mateix que el que si (quan ho paga).