" Tot els surt bé a les persones amb un caràcter dolç i alegre"

Voltaire (1694-1778) . Filòsof i escriptor francés

21 de desembre 2009

Les criades

Després de llegir, durant les últimes setmanes, la bona promoció que ha fet l'Actual de l'obra de teatre "Les criades", dissabte al vespre, encara amb l'eufòria de ser soci del millor equip del món, vaig decidir a anar-la a veure.
Haig de dir que no tenia massa referències d'aquesta obra de Jean Genet (coses de ser una persona amb inquietuds diverses...). Al entrar a la sala, em va sorprendre negativament el fet de veure-hi poca gent. Sincerament, no sé què s'ha de fer per arrossegar més gent al teatre...
Al començar l'obra, i vistes les exigències del guió, vaig entendre la preocupació que tenia alguna de les protagonistes pel mal funcionament de la calefacció de la Sala de Petit Format (afortunadament ja solucionat).
El text en si, és un text dur, d'un alt contingut dramàtic i que obliga a les tres protagonistes a un esforç interpretatiu molt notable.
Una obra recomanable pels amants d'aquest gènere, amb una interpretació força interessant, fruit de les moltes hores de feina i assaig que hi ha al darrera.