Reduir la factura energètica, una de les principals despeses que ha d’assumir qualsevol administració, és un dels puntals de la política mediambiental que s’ha dut a terme des de l’Ajuntament durant la present legislatura.
Per tal de fer front a aquest repte, des del govern local s’ha invertit en els tres pilars que conformen qualsevol manual de bona gestió energètica. Per una banda, s’ha fet una aposta decidida per reduir els consums municipals (tant en edificis com en enllumenat públic). També s’han realitzat millores tecnològiques a les instal·lacions que han permès millorar l’eficiència energètica. I per últim, s’ha buscat la col·laboració del sector privat per impulsar les energies renovables en diverses dependències municipals.
Totes aquestes iniciatives, que s’emmarquen en el compromís que el nostre poble adquirí l’any 2008 amb l’adhesió al Pacte d’Alcaldes de
Si bé totes aquetes inversions han estat, són i continuaran sent necessàries, ara és hora de fer un pas més i prendre consciència col·lectiva de la necessitat de frenar i modificar els nostres hàbits de consum energètic. Només d’aquesta manera, podrem fer front als nous reptes que suposa la incipient carestia energètica i els inevitables increments de cost que tindrà en un futur.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada