" Tot els surt bé a les persones amb un caràcter dolç i alegre"

Voltaire (1694-1778) . Filòsof i escriptor francés

17 de novembre 2008

Els apòstols del monotema, els guardians de les essències i els anunciadors de l'Apocalipsi

Ja fa unes setmanes que m'intento resistir a llegir els articles que publiquen els companys regidors i regidores de l'oposició, tant a la premsa local com en els blogs i webs d'uns i altres. El cert és que per salut mental no els hauria de llegir, però no és menys cert que la morbositat de saber quines animalades diuen em pot. Sóc un d'aquells freaks que seguim l'esdevenir de la política municipal amb cert apassionament.
Els articles publicats recentment per CIU, l'Altraveu i ERC, els podríem agrupar, fent un esforç de síntesi, en tres grans tipologies inter-connectades:

  • els que postulen el monotema (concepte molt afortunat creat pel regidor González Navas): aquí trobaríem bàsicament els articles de l'Altraveu sobre Can Bages i els de CIU sobre les ARE. Ambdós grups nodreixen els seus articles de dades falses (com ara els 15.000 vehicles dia del nou polígon, les 8 plantes que tindran tots els edificis resultat de les ARE, per no parlar dels 150.000 "indesitjables" que vindran a colonitzar-nos des del Baix Llobregat o la Mina)
  • els guardians de les essències i la voluntat popular: aquest seria el cas de tots aquells articles, especialment dels companys d'ERC i l'Altraveu, en els quals s'erigeixen com a únics defensors a ultrança, per exemple, de la participació (ja sigui en forma de Consells municipals o al Ple) i s'autoproclamen com a portaveus de la voluntat popular, com si els altres no representéssim ningú.
  • els que anuncien l'Apocalipsi: és el cas de tot l'argumentari fet servir contra Can Bages per part de tots els regidors de l'Altraveu (passats, presents i futurs) , la suposada pèrdua d'autonomia local en referència a la tramitació urbanística de les ARE pregonada urbi et orbi pels sis regidors de CIU, la també suposada renuncia a les "multimilionàries" (en €) subvencions de l'ONCE anunciada també per part de CIU , la mort de la taula de mobilitat decretada pel regidor López o la recentment inaugurada crònica negra sobre el Molí del Busquets (també conegut ja com el Can Bages II: el terror continua) de la factoria Altraveu.

En referència al Molí d'en Busquets m'agradaria fer dos petits comentaris:

  1. Quan algú vol, i cito textualment, "denunciar la possible especulació que s'està duent a terme a la zona" que vol dir exactament? Denunciar "una possible especulació" de qui i perquè? Això si que és especular!
  2. Utilitzar frases com "s'ha destruït, altra vegada amb nocturnitat i traïdoria, patrimoni històric..." a part de ser mentida, indueix a pensar que algú està traient profit il·lícit de l'enderroc i que ho fa al marge de la llei. La llicència d'enderroc es va donar respectant escrupolosament el què preveu el nostre Pla General, i a més a més, responsables de patrimoni de la Generalitat de Catalunya van supervisar l'execució de l'obra.

4 comentaris:

Carolina ha dit...

He de dir que a mi em sap una mica de greu, com a castellarenca que viu fora i segueix la política des de fora, que la majoria de blocs s'utilitzin per a criticar-se els uns a als altres. També aquest en el que escric ara mateix. Potser jo esperava que a través dels blocs m'assabantés de què es cou pel poble, però potser esperava massa, o ho esperava amb altres paraules. I que quedi clar que és una crítica general.

Aleix Canalís i Alsina ha dit...

Potser tens raó Carol Vikinga. Potser no, segur que tens raó.
Però deixa'm fer una petita reflexió del pq d'aquesta situació al menys en el meu cas.
Setmana darrera setmana en la premsa local tradicional(Actual, Forja...) veig amb tristesa com moltes persones utilitzen mitges veritats o directament mentides per argumentar els seus escrits.
La primera temptació que tinc és respondre als seus escrits en els mateixos mitjans. Però després de reflexionar-hi veig que no treu cap a res. Respondre de manera pública i massiva aquests escrits només faria entrar en un espiral de replica i contra replica de parvulari (de "lleig!!" "doncs tu més"...), que de ben segur seria molt poc edificant pels lectors.
Així doncs, el meu blog és un espai per escriure el què em passa pel cap, i pq no negar-ho, em serveix com a vàlvula d'escapament per expressar es coses que em revelen.
Mai he volgut faltar a ningú amb els meus escrits i et prometo que miraré d'elevar el nivell de les meves intervencions.
Gràcies per llegir-me Carol!

Xavier Bella ha dit...

Aleix, si contestessis un escrit de L'Altraveu de manera pública i massiva no provocaries entrar en un espiral de rèplica i contrarèplica. L'Altraveu això no ho ha fet mai, ni ho farà. No és el seu estil.

Aleix Canalís i Alsina ha dit...

Xavi,
m'alegro saber que no voleu entrar en aquest joc. Jo tampoc. El què si que us agrairia als companys/es de l'Altraveu és que documentéssiu amb dades correctes i contrastables els vostres escrits. Com bé sabeu, estic a la vostra completa disposició per fer-vos arribar tota la documentació per qualsevol tema que vulgueu.
Salut