" Tot els surt bé a les persones amb un caràcter dolç i alegre"

Voltaire (1694-1778) . Filòsof i escriptor francés

14 de desembre 2009

"13 D." Què vol dir D? Decepció, Desinterès, D'èxit ....

Una vegada més, la Jessica Fillol dóna una lliçó de domini de la retòrica i del raonament intel·ligent en el seu darrer article sobre el 13 D.
Comparteixo bona part dels seus arguments i la majoria de les seves conclusions, òbviament, amb els matisos que cadascú té en referència als sentiments de pertinença.
En definitiva un gran post digne de ser llegit.
D'altra banda, i com era d'esperar, a alguns/es els ha faltat temps per establir comparacions entre el % de participació a la consulta d'ahir i la de l'edifici de la Plaça Major.
Més faltaria que una consulta sobre la independència de Catalunya tingués menys participació que una consulta sobre les dimensions d'un edifici! Quines ganes de confondre al personal!
Aquells que s'autoproclamen únics defensors del meu país, i que a Castellar voten una cosa i a Torelló (per posar un exemple) una altra, haurien de tenir en compte que un dels principals elements de l'anomenada "desafecció" de la gent amb la política és la incongruència i la inconseqüència dels partits polítics.

8 comentaris:

Jessica ha dit...

Gràcies!

Jordi i Oriol ha dit...

Ai Aleix, tu si que deceps. Ara llegia el teu blog amb mon pare i ha quedat garratibat.
La D és de desembre. I la Jèssica potser s'hauria de plantejar el que diu. Recordem que tot això ho ha fet una entitat que no gaudeix dels recursos de l'administració pública, ni els diners ni la gent professional que requereix un referèndum oficial. Un 20% de participació és moltíssim en aquestes condicions.
I sí, cal comparar-ho amb altres consultes de Castellar, com la de l'edifici pantalla. Primer també cal recordar que tu eres l'impulsor del web Castellar en Positiu on 600 persones si fa no fa volien que es rebaixés un pis i va ser part del programa electoral del PSC de Castellar. Doncs bé, fa gràcia llegir com ara treus importància a la vostra consulta. La vostra, organitzada amb tots els recursos possibles de l'organització municipal, i dos dies per poder votar, només va recollir un 6% de participació. Tu li restes importància ara, però recordo com feies aquells escrits tan divertits preveient que si hagués durat una setmana la participació hauria estat estratosfèrica.
Ja em perdonaràs, però la participació que ha obtingut la consulta organitzada per Castellar Decideix ha estat d'un èxit rotund.
I per últim agrair-te que anessis a votar, encara que, com t'he dit al principi, decep una mica la teva actitut.

Aleix Canalís i Alsina ha dit...

Oriol,
el què realment decep és que algú que diu que s'estima el país (i no parlo de tu) arribi a comparar una consulta sobre les dimensions d'un edifici amb la de l'independència.
Si jo fos responsable de l'organització de la consulta del 13D, que algú fes aquesta comparació ho trobaria una falta de respecte cap a mi i cap a la idea que es portava a votació (tenint en compte trasendència que hauria de tenir per una auto-anomenada nacionalista)
Ah, i per cert, en cap moment he dit que el 20% de participació sigui poc.

Aleix Canalís i Alsina ha dit...

I per cert,Oriol, pq tens aquest costum de defensar tant a la Gatell?

Jessica ha dit...

Els organitzadors volíen arribar a un 40% de participació perquè fos un èxit.

A l'Oriol li sembla que amb un 20% ja ha sigut un èxit.

L'Oriol està rebaixant els objectius de l'organització a la meitat i ho diu ara, a toro pasado...

A veure si m'aclareixo, que tinc un petit dubte: qui dius, Oriol, que s'hauria de replantejar el que diu?

Jordi i Oriol ha dit...

On veus que defensi a la Gatell? Què hi té a veure això? Deixa't estar de partidismes.

La consulta ha estat un èxit total, sabent qui ho feia i amb quins recursos, s'ha de valorar molt positivament.

Jessica ha dit...

Oriol, t'haig d'explicar una cosa...

Aleix Canalís i Alsina ha dit...

Jessica,
no ho hagués pogut explicar millor..