" Tot els surt bé a les persones amb un caràcter dolç i alegre"

Voltaire (1694-1778) . Filòsof i escriptor francés

12 de gener 2010

Nova secció al blog

Cada vegada estic més cansat d'obrir els diaris, mirar la televisió o escoltar la radio i veure que la major part de les notícies que s'emeten són negatives o directament desgràcies.
És per això, que he decidit obrir una nova secció en aquest blog (¡ AL LORO !) en la que intentaré anar-hi introduint notícies que al meu entendre són positives i que normalment apareixen en lletra petita a les pàgines de successos, si és que apareixen...
Notícies de gent que fa coses pels altres, de projectes que funcionen, d’organitzacions que es mouen per aconseguir un món millor.
En definitiva, notícies d'aquelles que en permetin dir allò de: "¡Al loro, que no estamos tan mal!"

1 comentari:

www.lesarenes.com ha dit...

Aleix,

Aquest espai iniciat segur que te molt de sentit i mes ara, ja que en aquest context de positivisme ens trobem el grup dels que pensem que una “crisi es una oportunitat disfressada”

Ser o pensar en positiu es una actitud que tant sols aporta beneficis i per tant es recomanable.

Carl Jung, que es un psicoanalista suís, deia que gran part del problemes no es solucionaven amb psiquiatria, sinó amb filosofia. Es habitual pensar que una persona te pensaments negatius perquè esta deprimida i no que esta deprimida perquè no para de tenir pensaments negatius.

l'Ansietat permanent es la malaltia del nostre temps i esta causada pel continus bombardeig de noticies negatives que arrastren a pensaments negatius i limitatius que penetren sense autorització en la nostre consciencia.

A mes a mes, científicament esta provat en investigacions recents que la negativitat sostinguda en una persona, allibera substancies químiques com el cortisol o incrementa el nivell de glutamats dins les neurones arribant a destruir-les. Tot això fa que es perdi, de mica en mica, alegria, capacitat de aprendre y memòria.

Fa pocs dies ha corregut molt un document de l’Albert Einstein que deia que cap problema important es pot resoldre en el mateix nivell de pensament en el que ha estat creat. Mentre ens mantinguem en el nivell de referència de la negativitat existent, no podrem alterar cap situació. Es necessari canviar el marc de referència (“al loro”) i per això s’ha de ser capaç d’apartar-se de la idea de que lo que veig es lo únic que existeix i començar a buscar informació, a preguntar y obrir-nos a escoltar.

Per acabar t’acompanyo aquest link de you tube:

http://www.youtube.com/watch?v=X_XW6Y-K3QE&feature=related

inspira i fa reflexionar, es ser positiu en el limit.

En fi, felicitats pel nou espai del blog i molt bona sort per a tots.

Carles Casanovas