" Tot els surt bé a les persones amb un caràcter dolç i alegre"

Voltaire (1694-1778) . Filòsof i escriptor francés

30 de setembre 2010

Connectats a l’autopista



El passat 26 de juliol de 2010, la Dirección General de Carreteras del Estado va aprovar l’Estudi Informatiu del que serà l’Autovia Orbital de Barcelona, coneguda popularment com el Quart cinturó.
Aquesta infraestructura, una de les que ha despertat més controvèrsia durant les últimes dècades al nostre país, ha iniciat així el seu tràmit administratiu que en un futur ha d’acabar amb la construcció d’una via que unirà Abrera i Sant Celoni, passant pel nord de Sabadell i Terrassa.

Si bé és cert que les afectacions territorials d’aquesta autovia al nostre terme municipal són pràcticament nul·les, les afectacions en termes d’impacte en les comunicacions per carretera de Castellar són immenses, ja que un tram d’aquesta mateixa via és la que en un futur ha de garantir la connexió directa de Castellar amb la C-58.

Com bé és sabut, la població de Castellar supera ja els 23.000 habitants, i tant les característiques de la carretera B-124 com la impossibilitat de connectar directament amb una via d’alta capacitat, sense haver de passar pel centre de Sabadell, afecta diàriament milers de castellarencs i castellarenques en els seus desplaçaments a poblacions veïnes.

Amb l’objectiu d’agilitar i avançar al màxim l’execució de les obres de l’autovia, aquesta setmana l’Ajuntament ha aprovat la presentació d’una al·legació al projecte; instant al Ministeri de Foment a segregar i avançar temporalment, la construcció del tram de connexió entre la B-124 i l’enllaç de l’autovia “Sabadell Est”, fins a l’enllaç “Sabadell Oest”. D’aquesta manera, es facilitarà un accés directe a la Ronda Oest de Sabadell i a l’autopista C-58 i, al mateix temps, es resoldrà una part important de la complicada mobilitat interna de Sabadell, motivada per la influència del trànsit extern de Castellar del Vallès.

Així mateix, també s’ha demanat a la Generalitat de Catalunya que acceleri els tràmits per poder iniciar el més aviat possible les obres de desdoblament de la carretera B-124.

Amb l’execució d’aquestes dues infraestructures quedarà resolt d’una vegada per totes un dels greuges històrics que té Castellar en matèria de mobilitat.