" Tot els surt bé a les persones amb un caràcter dolç i alegre"

Voltaire (1694-1778) . Filòsof i escriptor francés

25 de gener 2012

De construir a mantenir

Durant les últimes dècades l’acció de govern de qualsevol administració, la local també, es visualitzava i era valorada per part dels ciutadans en gran part, en relació al número de nous equipaments que es construïen, la quantitat i qualitat dels nous serveis que es creaven o els diners gastats en la millora i ampliació d’espais i serveis preexistents.
Si bé és cert que en molts casos, aquest conjunt d’accions han permès millorar de manera molt significativa les condicions dels serveis que s’oferien des de l’administració, no és menys cert que en l’actualitat les prioritats són unes altres. L’objectiu actual és preservar allò que tants esforços ens ha costat d’aconseguir com a poble.
A nivell municipal, podem afirmar amb rotunditat que disposem d’uns equipaments municipals suficients i de qualitat per satisfer les demandes dels castellarencs i castellarenques, així com també podem gaudir d’un espai públic que, en general, està en unes condicions més que correctes.
El context socioeconòmic actual però, ha canviat la percepció que tots tenim del món que ens envolta i l’administració local no pot i no vol ser aliena a aquesta nova realitat.
Des de l’Ajuntament, i crec que és un sentiment compartit per la major part de la ciutadania, entenem que ara és moment per canviar els verbs que han guiat l’acció dels governs d’arreu durant els últims anys i també les actituds dels ciutadans.
Hem de passar d’ “expandir” a “contenir”. Hem deixar de “gastar” per començar a “invertir”. Hem de deixar l’ “exigir” per instal•lar-nos en el “col•laborar”. En definitiva, hem de canviar el verb “construir” pel verb “mantenir”.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Si fas la cuina nova, lògicament, quan "detrueixes" la vella, fa pena, peró el paleta i el dels mobles de cuina, la deixaran, com a mínim, igual, encara que el que vols és que quedi millor que avans, ja que sino, no fas les obres. Ara, aquests boscos, NI DE BON TROÇ, quedaran com avans, sino PITJOR, per molt que t'hagin vengut la moto de que quedarà igual amb els 4 metres famosos.Ah, i no és ENEGAS, sino ENAGAS. Pep A.S.

Aleix Canalís i Alsina ha dit...

Gràcies Pep, per la teva opinió i per la correcció.
T'animo a que em vinguis a veure i parlem del tema,en persona, quan vulguis.

Per cert, "abans" va amb "b" i no amb "v".

Anònim ha dit...

No cal que et vingui a veure, ja que el teu discurs ja l'he sentt vàries vegades, i no el canviaràs i no em convenceràs. Convido al PSC que en la propera campanya electoral per les municipals, convideu al poble de Castellar a visitar els terrenys per on passa el gasoducte i que vegi tothom que s'ha deixat tal com estava abans de la destrossa, amb els 4 m., és clar; us donarà més vots que les bosses vermelles.
Pep A. S.

Aleix Canalís i Alsina ha dit...

Pep, no cal esperar 4 anys.
D'aquí un hi anem tu i jo i mirem com està, et sembla?