" Tot els surt bé a les persones amb un caràcter dolç i alegre"

Voltaire (1694-1778) . Filòsof i escriptor francés

28 de maig 2012

De cara al Parc Natural



El parc natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, que preserva un trenta per cent del nostre terme municipal, commemora enguany el seu 40è aniversari com a espai protegit, i ho celebra aquests dies amb una edició especial de Viu el Parc!, que inclou propostes com tallers o sortides guiades.
Dissabte passat, vam poder gaudir d’un d’aquests espectacles en el marc de la Festa del Riu, que enguany arribava a la seva desena edició. La jornada va servir de cloenda de les activitats del Projecte Rius d’aquest curs, i hi van participar una vuitantena de persones, especialment canalla.
Malauradament però, massa sovint els castellarencs i castellarenques no tenim consciència de la importància que té el fet de tenir aquest espai protegit a casa nostra, i no som capaços de posar en valor i rendibilitzar aquesta figura de protecció.
Municipis veïns com poden ser Matadepera o Sant Llorenç Savall, fins a data d’avui, han tingut més habilitat que nosaltres a l’hora de “fer-se seu” el Parc.
Això ha de canviar i ha de canviar pel bé del nostre territori i per la seva viabilitat natural, paisatgística i econòmica de cara al futur. Entre tots (direcció del Parc, propietaris, visitants i Ajuntament) hem d’emprendre les actuacions necessàries per tal de fer-ho possible.
No dubteu que des del Consistori, aquest serà el nostre capteniment de cara als propers anys, tot cercat les complicitats i aliances que ho facin possible. En aquest sentit, tampoc tanquem la porta a una possible ampliació de l’àmbit del Parc dins el nostre terme municipal.
El Castellar del futur ha de mirar de cara al Parc Natural, i ha de ser capaç de capitalitzar-ne tots els seus impactes positius.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

La teva coherència, és total. Permets Can Bages, no fots ni puto cas al gasoducte, estàs d'acord amb el quart cinturó... Ets un tiu totalment coherent!!! Sí senyor!!!
Ah, ja fa falta menys per a la propera campanya electoral municipal i anar a veure les conseqüencies del gasoducte, ho recordes? No vull anar-hi ara, ni d'aquí set mesos com deis, perque quedaries en evidència; esperaré fins a les properes municipals. Ok? Total, és per donar-te peixet.
Pep A. S.

Aleix Canalís i Alsina ha dit...

Pep,
podem anar-hi quan vulguis. Avui, demà, demà passat, d'aquí una setmana, d'aquí un més, d'aquí tres anys o quan estiguem els dos jubilats.
Només espero que algun dia donis la cara i puguem parlar, de tots els temes que et preocupen, tranquil·lament i en persona.
Quan decideixis deixar el covard mètode del comentari semi-anònim, ja saps on trobar-me.
Salut
PD: Sortiràs de l'anonimat si et convido a un cafè?

Anònim ha dit...

És curiós que et preocupi més el fet de que no sàpigues qui soc, que lo que et dic. Et dic que ets un incoherent, i a tu, te la bufa, ja que només et preocupa qui t'ho diu. Soc un ciutadà de Castellar, res més. Tu, també ho ets, però sembla que la natura no t'importi quan tu has de decidir, i quan és cosa d'altri, sí que t'importa. És la política fastigosa de tots els polítics. Quan estan a l'oposició, diuen blanc, i quan estan al Govern, diuen negre. Per`tu, ni puto caso. Nomès et preocupa qui t'ho diu. Pep

Aleix Canalís i Alsina ha dit...

Pep,
interès de saber qui ets, cap ni un. És més, estic segur que ja et conec.
El problema és que fa mandra contestar per escrit tots els teus pobres arguments, la major part dels quals són desqualificacions personals. És per això que preferiria poder-ho fer en persona.
De tota manera, si la teva naturalesa apocada,no et deixa donar la cara ho entenc i et compadeixo.