" Tot els surt bé a les persones amb un caràcter dolç i alegre"

Voltaire (1694-1778) . Filòsof i escriptor francés

12 de juliol 2013

Compartint serveis




L’alcaldessa de Sentmenat i els alcaldes de Castellar i Sant Llorenç durant la signatura del conveni
L'Actual (Josep Graells)

La setmana passada el Ple municipal va aprovar i els alcaldes de Sant Llorenç, Sentmenat i Castellar van signar, un conveni per l’ús dels serveis que s’ofereixen des de l’Oficina Local d’Habitatge del nostre municipi.
Aquest conveni servirà per regular una col·laboració que ja s’estava produït de facto amb aquests dos municipis veïns, i que va en la línia de mancomunar serveis per tal de poder donar un bon servei al conjunt dels ciutadans, racionalitzant el cost del mateix.
Així doncs, des de Castellar es continuarà oferint, al conjunt dels ciutadans/es, serveis d’informació i assessorament general sobre habitatge, gestió del registre únic (en el cas de Sant Llorenç), tramitació d’ajuts a l’accés a l’habitatge, tramitació d’ajuts a la rehabilitació d’edificis i control de l’habitabilitat, així com tot allò que faci referència a assessorament, gestió i tramitació dels ajuts al pagament del lloguer.
La mancomunació de serveis, serà una de les pràctiques que més força agafaran els propers anys entre les diferents administracions, per tal de poder mantenir determinats serveis, que malauradament i a causa de la situació econòmica actual, s’haurien de deixar de prestar en detriment de la qualitat de vida dels ciutadans.
Ja fa uns mesos que els tres ajuntaments signants del conveni, van expressar la seva voluntat de trobar línies de treball que permetessin avançar en aquesta línia. Aquest conveni és un primer pas, que de ben segur tindrà continuïtat en d’altres acords de cara el futur.
Ha arribat l’hora de fer de la necessitat virtut i reflexionar seriosament sobre la viabilitat econòmica d’oferir determinats serveis ens solitari. Crear sinergies i sé capaços de treballar de la mà amb d’altres administracions ja no serà una cosa opcional.