" Tot els surt bé a les persones amb un caràcter dolç i alegre"

Voltaire (1694-1778) . Filòsof i escriptor francés

07 de juliol 2014

Bombers i molt més




Gorra de Bombers Voluntaris de Castellar del Vallès

Si hi ha alguna entitat que, des de sempre, una part molt important dels castellarencs i castellarenques s’han sentit com a pròpia, malgrat no formar-se part, ha estat l’Associació de Bombers Voluntaris de Castellar del Vallès.
Poques vegades un col·lectiu de persones tant heterogeni és capaç d’aglutinar al seu voltant les simpaties de tantes i tantes persones.
De ben segur que la noble tasca que els bombers fan pel conjunt de vilatans ajuda a que hi hagi aquesta bona consideració de manera generalitzada. Malgrat això, hi ha un intangible, clau de volta de tot, que permet entendre el perquè una entitat com la dels bombers, ha estat i és més que una entitat al nostre municipi. Aquest intangible és l’esperit de totes i cada una de les persones que han tirat endavant amb el projecte durant tota la seva història. Permeteu-me que avui ho focalitzi amb els diferents Caps de Parc que hem tingut a  la nostra vila. En Pere Oller, Pepe Casajuna o ara, en Siscu Altarriba han sabut i de ben segur, continuaran sabent preservar els valors i els tarannàs que han convertit als Bombers en un referent. Al seu voltant, centenars de persones han col·laborat per tirar endavant amb un projecte compartit i amb un objectius similars a d’altres entitats del nostre municipi com podrien ser SERNA i l’ADF: preservar el nostre entorn natural i actuar en situacions d’emergències o prevenir-les.
A totes les persones que formeu part d’aquesta gran família, i que cada vegada veieu reduïts els recursos amb els que heu d’afrontar  la vostra desinteressada tasca, moltes gràcies en nom de Castellar