" Tot els surt bé a les persones amb un caràcter dolç i alegre"

Voltaire (1694-1778) . Filòsof i escriptor francés

17 de setembre 2008

S'ha acabat el bròquil

Fa una hora que s’ha acabat el primer Ple d’aquest nou curs polític. Si no vaig errat, ha estat un dels Plens més curts de tota la legislatura.

A l’espera que la regidora Montse Gatell faci ja el seu clàssic i esperat resum del què ha succeït durant aquesta darrera sessió plenària, permeteu-me que m’avanci i expressi la meva més profunda decepció pel posicionament immobilista i el discurs profundament demagògic que ha mantingut el nou regidor Arderius i per extensió l’Agrupació d’electors de l’Altraveu, en relació als treballs d’urbanització del polígon de Can Bages.

Haig de reconèixer que la intervenció del regidor debutant m’ha tret de polleguera. Val a dir que no ha estat la primera vegada que m’ha passat, ja que en un dels primers Plens de legislatura alguna de les intervencions de la regidora Perich també m’havien causat cert nerviosisme (coses de ser un regidor novell).

La lectura del comunicat del “Politburo”, perquè no es pot dir de cap altra manera de l’exposició de motius que ha defensat l’Altraveu, ha estat plena de dades falses o si més no incontrastables, acusacions infundades, insinuacions malintencionades i afirmacions errònies derivades del desconeixement dels més elementals principis de dret administratiu. Això sí, ha estat carregat de bones voluntats (però com bé diu un Alcalde que conec : el camí cap a l’infern està fet de bones voluntats).

El què més m’ha encès però, ha estat que aquest discurs (perquè ha estat un discurs), que hagués pogut signar el mateix Hugo Chávez, s’ha llegit després de més d’una hora de reunió entre un servidor i el lector del mateix. Durant la reunió he explicat del dret i del revés el perquè no podíem votar a favor de la proposta si no s’esmenava un dels cinc punts dels que constava. L’argumentació lògica ha aconseguit que el meu interlocutor hagi entès el nostre posicionament, però no ha pogut doblegar la impertorbable, intransigent i monolítica opinió de la guardiana de les essències, el bé suprem i la veritat absoluta : L’Assemblea de l’Altraveu!

Per cert, que algú em digui qui és “l’Assemblea”, perquè de vegades sembla que tingui vida pròpia i no la formin persones. Quan acaben els arguments diuen: “potser tens raó, però hem sap greu, l’Assemblea ja ho ha decidit

Avui he arribat al ferm convenciment que intentar pactar la modificació d’una coma de qualsevol proposta que es presenti des de l’Altraveu és impossible. És perdre el temps. És com parlar amb una paret. I no ve d’avui. Ha passat amb el tema dels Censos o en el tema de la participació en els Plens, entre d’altres.

El Ple d’avui, ha estat la confirmació final que l’experiència de l’Altraveu és fantàstica com experiment de participació ciutadana, però és un zero absolut en resolució, velocitat i flexibilitat a l’hora d’arribar acords i prendre decisions.

Amics i amigues de l'Altraveu, quan torneu al món real truqueu-me. Fins llavors no em feu perdre més el temps.

Tot això dit amb "carinyo"



7 comentaris:

Anònim ha dit...

Quan hagin de trucar a algú és millor que no et truquin a tu perquè es perdre el temps. Ni tan sols a l'alcalde. En tot cas que truquin al padrí que és qui mana

Aleix Canalís i Alsina ha dit...

Amic anònim,
està molt bé treure de manera recorrent el tema de qui mana o deixa de manar a l'Ajuntament com una manera "cutre" per mirar de desprestigiar la figura de l'Alcalde.
El cert és que en el teu comentari, no has contradit ni una de les meves afirmacions sobre el funcionament de l'Altraveu, i per tant entenc que estàs d'acord amb mi.
La propera vegada et convido a signar el missatge.
Una abraçada.

Carolina ha dit...

Des de Dinamarca segueixo amb atenció tot el que passa a Castellar. És com obrir una finestreta i saber què es cou per allà. Llegeixo a uns i altres, i m'agraden les crítiques constructives. I em sembla de pati d'escola que ploguin comentaris com el primer. Fa que tota la feina que tots feu sembli indigna, de perruqueria.
Em sembla fantàstic, engrescador, que tothom tingui un bloc. Però si us plau, maduresa i dos dits de front.

Anònim ha dit...

Penso ho mateix que voste Sr. Canalis.
Altraveu el partit del NO X el NO.Partit que diu les veritats a mitges

Anònim ha dit...

Es veritat Sr. Canalís. Té vostè tota la raó. Aquesta colla d'impresentables del Politburó sempre diuen NOXNO. Sort que té vostè al Sr. Roman que sempre li diu SIXSI

Anònim ha dit...

Sr. Canalís, però vostè tambè espera llegir el resum que fa la Montse Gatell... que potser s'ha de posar al dia del que s'ha parlat? ai Sr. Canalís que potser tindria que estar més atent...
Doncs sap el que li dic: que jo també l'espero, almenys es més ràpid que l'acta que pengeu a la web de l'Ajuntament!

No cal que signi amb el meu nom, crec que penso com molts dels meus veins.

Jordi i Oriol ha dit...

Aleix,

m'estava mirant el teu bloc i he vist aquest escrit...

Et passes una mica no?

El senyor Arderius té tot el dret a dir el que pensen, amb una hora, o dues si cal, només faltaria que no pogués expressar el que pensa en el temps que li faci falta. Per un cop al mes que ens trobem...

L'altraveu funciona d'aquesta manera, et pot agradar més o menys però no han enganyat a ningú. Ja sé que costa d'entendre en un partit com el teu (si ja sé que vas d'independent, però per mi ets tan militant socialista com el que més, vaja, et comportes com un militant socialista defensant tot el que el Pepe diu i defensant el pacte vergonyós que teniu amb el trànsfuga) aquest nivell d'assemblea.
Pel que fa al que va dir n'Arderius, vaig estar bastant d'acord en l'exposició menys l'últim punt, que com recordaràs vam votar-hi en contra, perquè no es podia aturar tot així com així.

Pel que fa al to de l'escrit, diu molt de tu que no vulguis saber res d'ells.

Però s'entén, ja teniu al trànsfuga que us diu a tot que sí, prèvia trucada del Pepe González.

Sé que et molesta molt que diguin que qui mana no és l'alcalde, sinó en Pepe. Tindràs dues feines, enfadar-te i desenfadar-te. No ho fem per menysprear l'alcalde Giménez, constatem uns fets o almenys mana tant com l'alacalde Giménez. Quan el Pepe diu que no, és no i tots acateu. I d'exemples no me'n falten. També és cert que el feu servir pels marrons, deixant en Giménez com el poli bo.

Salutacions i tenim un cafè pendent, no ho oblido.