" Tot els surt bé a les persones amb un caràcter dolç i alegre"

Voltaire (1694-1778) . Filòsof i escriptor francés

18 de març 2015

Trenta anys del Parc de Bombers




Corria el mes de maig de 1985 quan a través de la formalització d’un conveni entre el  llavors Departament de Justícia i Interior de la Generalitat i el nostre Ajuntament, s’acordava la instal·lació d’un parc de bombers voluntaris al nostre municipi.
Enguany celebrem el trentè aniversari d’aquesta efemèride i  en el record queda el primer parc del carrer de l’Escorxador que va permetre crear l’embrió del que, amb el pas de temps, s’ha convertit en un dels col·lectius de persones més estimades pel conjunt dels castellarencs i castellarenques: l’Associació de Bombers Voluntaris de Castellar del Vallès.
Diumenge passat,  en motiu de la celebració de la seva festa patronal, Sant Joan de Déu, i com no podia ser d’una altra manera, al voltant d’una taula; els bombers  acompanyats de familiars, amics i coneguts vam compartir una bonica jornada de germanor.
Durant aquests trenta anys,  l’Associació de Bombers Voluntaris de Castellar del Vallès ha estat el pal de paller i l’element aglutinador d’un bon nombre de persones, bombers o no, que han convertit  la preservació de l’entorn natural de la vila i, més concretament, la prevenció i extinció d’incendis, en la seva raó de ser.
Des de l’Ajuntament volem felicitar el cos de bombers voluntaris per aquest trentè aniversari i, al mateix temps, encoratjar-los a seguir sent una entitat referent al nostre municipi, per la seva capacitat d’integració, la seva mentalitat oberta i la seva vocació de servei a la vila.
Aquests valors,  que els van fer mereixedors de la Medalla de la Vila l’any 2009, són unes senyes d’identitat  a preservar i potenciar de cara al futur.   De ben segur que entre tots ho faran, ho farem, possible.
Per molts anys.