" Tot els surt bé a les persones amb un caràcter dolç i alegre"

Voltaire (1694-1778) . Filòsof i escriptor francés

22 d’octubre 2008

Puntualitzacions sobre l’article “Qüestió de prioritats” de la regidora Montse Gatell

El motiu del present article és aportar llum sobre les desinformacions que la regidora Montserrat Gatell va exposar en el seu escrit de la setmana passada al setmanari l'Actual titulat: “Qüestió de prioritats”. En el mateix, la regidora qüestionava la gestió de l’equip de govern en referència la gestió de les subvencions.
En l’esmentat article la regidora insinuava que en el Marc del “Convenio de colaboración del Ministerior de Trabajo y Fundación ONCE” signat el maig de 2007 entre l’Ajuntament i els dos ens esmentats, l’equip de govern renunciava a la subvenció atorgada el novembre de 2007 per la millora de l’accessibilitat global dels carrers Baixada de Palau i Caldes (2a fase). Projectes valorats en més de 400.000 € .
En cap cas l’equip de govern s’ha plantejat renunciar a la esmentada subvenció. El termini per acabar la tramitació d’aquests dos projectes finalitza el juny de 2009 i és la nostra voluntat dur a terme aquestes dues actuacions.
En referència a les acusacions d’haver renunciat a les subvencions de l’any passat en el marc del mateix conveni, per una suposada manca d’interès o deixadesa, informar que amb les ajudes de l’any passat procedents d’aquest conveni, es van realitzar les obres de millora del primer tram del carrer Nou, amb un cost total de més de 160.000 €.
Malauradament si que és cert, tal i com també s’esmentava a l’article, que l’equip de govern va haver de renunciar l’any passat a la subvenció per realitzar millores en l’accessibilitat al tanatori, ja que per una banda la baixa subvenció rebuda (només finançava el 25% del total del projecte) , i per altra l’inprevisió de l’antic equip de govern a l’hora de confeccionar els pressupostos de l’any passat, van impossibilitar fer front als més de 237.000 € que havia d’abonar l’Ajuntament.
Per últim, i per tranquil·litat de la regidora, informar que la convocatòria de l’any vinent per poder optar a aquestes subvencions es farà pública el proper mes de gener, moment en el qual presentarem els projectes per continuar millorant l’accessibilitat dels nostres carrers i places.