" Tot els surt bé a les persones amb un caràcter dolç i alegre"

Voltaire (1694-1778) . Filòsof i escriptor francés

03 de març 2009

Avui Ple

D'aquí dues hores comença un Ple que promet ser llarg.
Setze punts a l'ordre del dia i entre ells un dels temes importants de la present legislatura: l'aprovació provisional del la modificació 15 del Pla General (les famoses ARES).
Amb el tema de les ARES s'ha fet molta demagògia, tant aquí, com a moltes d'altres poblacions del Principat.
A nivell local, l'oposició juga a la contra. Uns (CIU) per una teòrica oposició "ideològica" al la llei que en el seu dia va impulsar la Generalitat , d'altres (ERC) per un rebuig visceral a un suposat creixement desaforat que ha de fer perdre les essències del Castellar de "tota la vida" i per últim uns que com a tota argumentació política diuen que "no ho veuen clar" (l'Altraveu) . Per aquest últims la meva pregunta seria: Què no veieu clar?
Per nosaltres, l'equip de govern, les ARES signifiquen oportunitats. Oportunitat d'aconseguir habitatges de protecció oficial, oportunitat de regenerar una zona industrial obsoleta com és la zona de l'antiga fàbrica Playtex, oportunitat de construir un nou camp de futbol amb unes instal·lacions modernes i dignes, oportunitat de generar molts metres quadrats de noves zones verdes d'ús públic, oportunitat de donar vida al comerç de la zona del carrer Tarragona i Suïssa ofegat pel mur de tres metres d'alçada que envolta el camp de futbol actual, oportunitat de poder gaudir de més i millors equipaments, oportunitat per evitar que els nostres fills, néts o amics hagin de marxar del poble que els ha vist néixer i créixer per buscar un pis adequat a les seves necessitats i pressupost....
En definitiva, les ARES potser no són la solució a tots el problemes que tenim com a poble, però sense cap mena de dubte seran una aportació importantíssima per millorar la qualitat de vida de molts castellarencs i castellareques. Seran una eina, en definitiva, per fer un poble més cohesionat, amable i socialment més fort.