" Tot els surt bé a les persones amb un caràcter dolç i alegre"

Voltaire (1694-1778) . Filòsof i escriptor francés

17 de març 2009

En Jordi Pérez i Mariano


En Jordi Pérez és un amic meu que viu des de fa més d'un parell d'anys a San Francisco (Califòrnia). Amb en Jordi som amics des de l'època que els dos vam compartir institut a Sabadell, i també molts viatges amb la "burra" (nom entranyable amb el que coneixíem la Vallesana).
L'estiu passat vaig tenir la sort de poder passar uns dies a casa seva a Menlo Park, un poblet residencial a tocar de Palo Alto i la Universitat de Stanford, a uns quaranta quilometres de San Francisco.
En Jordi viu allà, feliçment casat per un servidor, amb la Núria, una barcelonina riallera i química com ell, a l'espera que en un futur no gaire llunyà, la seva vida professional els torni a portar per terres catalanes.
L'estada als Estats Units, ha convertit al Jordi en un dels meus referents a l'hora de saber quina visió es té de Castellar i del país des de la distància. Les seves opinions, sempre mesurades i a vegades també punyents de la realitat castellarenca i catalana, sempre són interessants de tenir en compte.
Seguint amb aquesta línia de veure les coses amb perspectiva, avui m'ha fet arribar un interessant article del New York Times sobre la visió americana de com la crisi econòmica mundial afecta Europa.
En Jordi i la Núria, són una mostra més dels milers de catalans que hi ha escampats pel món treballant en la investigació, ja que malauradament el nostre país reuneix les millors condicions per fer-ho. A veure si aquesta crisi ens ajuda a avançar en aquest sentit.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Certament, una visió de la nostra Europa des d'un punt de vista interessant. Com totes les opinions d'en Jordi sobre el nostre país, crítiques i constructives; intel·ligents.