" Tot els surt bé a les persones amb un caràcter dolç i alegre"

Voltaire (1694-1778) . Filòsof i escriptor francés

01 de març 2011

El tren ve de Qatar


Ahir al vespre vaig assistir a la xerrada que organitzava "Tren Castellar Centre" a la Sala d'Actes del Mirador. El "guest starring" era el arquitecte sabadellenc Manel Larrosa, el qual, juntament amb en Joan Pinyot, president de la plataforma, van glossar les virtuts de la proposta alternativa de traçat i d'ubicació de les estacions que fan, respecte a les que preveu l'estudi informatiu que ha realitzat el, ara ja, Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. En un moment de la seva exposició, van xifrar el cost de portar el tren a Castellar, segons "l'estudi oficial" (val a dir que fins que no hi ha un projecte executiu tot són aproximacions), en uns 300 milions d'euros.
Al tornar a casa, mentre sopava, vaig estar mirant el 3/24. Una de les notícies era que el President Zapatero havia arrencat dels qatarians uns 300 milions d'euros per injectar a les caixes d'estalvi.
En aquell moment vaig pensar que el sistema financer d'Espanya havia d'estar molt fotut, si tot un President del Govern, havia de recórrer mig món per aconseguir que algú hi invertís els diners equivalents a la construcció de quilometres de ferrocarril.

2 comentaris:

Jaume ha dit...

Però què vols dir, no t'entenc

Aleix Canalís i Alsina ha dit...

Vull dir que:
"el sistema financer d'Espanya ha d'estar molt fotut, si tot un President del Govern, ha de recórrer mig món per aconseguir que algú hi inverteixi els diners equivalents a la construcció de quilometres de ferrocarril"
O sigui, que d'injecció econòmica qatariana a les caixes d'Espanya és xavalla.